tasting menu

avsmakningsmeny med smakportioner på alla nedan nämnda rätter.

 

appetizer plate:

miso rib
grillade långsökta kamben i miso, kålrabbisallad.

prawn croquette
friterad panko-panerad räkcroquette med vattenkastanjer och skogsöron, chili-plommonsås.

tartar of tuna
tartar på tonfisk, soya, chili-mayo, gurka och sesam-chips.

spicy beef salad
kryddstark grönsallad med ryggbiff, thai-basilika, rödlök, vitlök,
chili och lemongrass.

main course plate:

crispy beef
friterade krispiga biffstrimlor glacerade med söt chilisås,
grönsallad i balsamicodressing.

barbeque duck breast
barbeque-marinerad ankbröst,
sås på soya, vitlök, five spice och plommon.

dessert plate:

lime ginger cheesecake
frusen cheesecake smaksatt med lime och ingefära,
mango- och mandelmaräng, mangosås.

wine suggestions for appetizer plate:

gustave lorentz riesling reservé, alsace, frankrike,
365:- /glas 90:-
torrt, aromatiskt, friskt med inslag av honung,
gröna äpplen och citrus.

meyer-fonné pinot gris réserve, alsace, frankrike. 425:- /glas 105:-
torrt, fylligt med aromatiska inslag av exotiskt frukt, persika
och honung, fin balanserad frukt och syra.

wine suggestions for main course plate:

norton barrel select malbec, mendoza, argentina. 385:- /glas 95:-
medelfylligt, smakrikt och fruktigt med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär,
plommon, viol och choklad.

the motorcycle marvel, nederburg, western cape, sydafrika. 445:- /glas 110:-
medelfylligt, smakrikt och fruktigt vin med inslag av mörka bär, jord och rök,
eleganta tanniner.

wine suggestion for dessert plate:

takasago umeshu, japan. 300 ml 310:- /glas 70:-
friskt och aromatiskt, doft och smak av gröna japanska plommon och marsipan.

menu prices:

appetizer och main course plate: 360:-
komplett meny med appetizer, main course och dessert plate: 430:-

lemongrass tasting menu

avsmakningsmeny med smakportioner på alla nedan nämnda rätter.

appetizer plate:

miso rib
grillad långkokta kamben i miso, kålrabbisallad.

prawn croquette
friterad panko-panerad räkcroquette med vattenkastanjer och skogsöron,
chili-plommonsås.

tartar of tuna and halibut
tartar på tonfisk, soya, chili-mayo, gurka och sesam-chips.

spicy beef salad
kryddstark grönsallad med ryggbiff, thai-basilika, rödlök, vitlök,
chili och lemongrass.

main course plate:

crispy beef
friterade krispiga biffstrimlor
glacerade med söt chilisås,
grönsallad i balsamicodressing.

barbeque duck breast
barbeque-marinerad ankbröst,
sås på soya, vitlök, five spice och plommon.

dessert plate:

lime ginger cheesecake
frusen cheesecake smaksatt med lime och ingefära,
mango- och mandelmaräng, mangosås.

wine suggestions for appetizer plate:

gustave lorentz riesling reservé, alsace, frankrike,
365:- /glas 90:-
torrt, aromatiskt, friskt med inslag av honung,
gröna äpplen och citrus.

meyer-fonné pinot gris réserve, alsace, frankrike. 425:- /glas 105:-
torrt, fylligt med aromatiska inslag av exotiskt frukt, persika
och honung, fin balanserad frukt och syra.

wine suggestions for main course plate:

norton barrel select malbec, mendoza, argentina. 385:- /glas 95:-
medelfylligt, smakrikt och fruktigt med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär,
plommon, viol och choklad.

the motorcycle marvel, nederburg, western cape, sydafrika. 445:- /glas 110:-
medelfylligt, smakrikt och fruktigt vin med inslag av mörka bär, jord och rök,
eleganta tanniner.

wine suggestion for dessert plate:

takasago umeshu, japan. 300 ml 310:- /glas 70:-
friskt och aromatiskt, doft och smak av gröna japanska plommon och marsipan.

menu prices:

appetizer och main course plate: 360:-
komplett meny med appetizer, main course och dessert plate: 430:-

design av: logotypebolaget